Released: Vehicle Tech Test build
32 32

921 posts in this topic

Recommended Posts

From Mondoid "and the inclusion of actual player-controlled gear shifts seemed a little too hardcore. "

:(

Is there any video game in modern day that has vehicles and any way for the player to limit the top speed attainable by holding "W"? Because I can't come up with any. And I hate that. I keep colliding with tiny erosion generated pine tries, really makes me wish I could drive slower.

Other than that, I really like the update. Especially being able to leave the engine on. It's kinda funny to me how easy it is to do a 180 on reverse. I'll play it a lot more over the next few days and give some more detailed feedback.

Edit: I do think vehicles now burn fuel too fast. And my car keeps getting stuck after stopping, I can reverse fine but going forward is sometimes a problem, I need to reverse a bit before I can go forward, it's weird.

Edited by Svarog

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/10/2017 at 4:23 PM, Batsphinx said:

5) Fixed: Car will keep running, and engine noise will follow player.


Welp, this issue persists.

It gets worse, if the car is left running and you get far enough away from it for it to unload, the engine noise will not go away until the game is reloaded. Going back to car the engine will be off, turning it on and off again won't solve it.

Edited by Svarog

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Svarog said:


Welp, this issue persists.

It gets worse, if the car is left running and you get far enough away from it for it to unload, the engine noise will not go away until the game is reloaded. Going back to car the engine will be off, turning it on and off again won't solve it.

Single player or multiplayer?

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minutes ago, EnigmaGrey said:

Single player or multiplayer?

Single. Will do more test both sp, mp when home.

Edited by Svarog

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Svarog said:

Is there any video game in modern day that has vehicles and any way for the player to limit the top speed attainable by holding "W"? Because I can't come up with any. 

 

Mafia 1 had vehicles where you needed to change gears, if you were driving uphill, you were fucked if you were not in 1 or 2nd gear.

 

Mafia 2 had a speed limiter that lets you chose the speed you wanted to go in the speed gauge, maybe PZ could have something like that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sometimes after the car stops it gets kinda sorta stuck, in a way where pressing "W" to accelerate has no effect.

This can be fixed by either holding down Space for a second or reversing and then going forward but not 100% of the time.

It's kind of weird and hard to describe but I think it would be fairly easy to reproduce by reversing a little then stopping and trying to go forward a few times. Accelerate button will stop working eventually.

I wonder if the possible cause for this might be the fact that "W" has a double binding and sometimes when the engine is on it doesn't read it properly and tries to turn it on instead of accelerating, which obviously has no effect.

And I assume this because every other car control button works just fine. It's just accelerating with W that's the issue.

Edited by Svarog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Encountered a weird Erosion related glitch.

I'm some 45 days into my current game and the erosion is in it's full swing spawning bushes, grass and tiny car stopping pine trees all over the place but there is some weird sync issue.

I cleared my base from all erosion stuff and went away from my base (Pretty far away) came back a day or two later, as I expected much of the stuff has regrown but it behaved weird, disappeared as I got closer/further from it and when I right clicked and tried to remove some grass my character went to the other side of the screen from the thing I clicked on was being displayed and removed it there.

Many things spawned by erosion within a single session can be rendered quite a few tiles away from their actual logical coordinates. No idea why this is.

Issue can be resolved by quitting to menu and reloading the save, after that all grass and bushes that were wonky will be rendered at their actual coordinates.

I can try to capture it on video if my description of the issue isn't good enough.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Svarog said:

Encountered a weird Erosion related glitch.

I'm some 45 days into my current game and the erosion is in it's full swing spawning bushes, grass and tiny car stopping pine trees all over the place but there is some weird sync issue.

I cleared my base from all erosion stuff and went away from my base (Pretty far away) came back a day or two later, as I expected much of the stuff has regrown but it behaved weird, disappeared as I got closer/further from it and when I right clicked and tried to remove some grass my character went to the other side of the screen from the thing I clicked on was being displayed and removed it there.

Many things spawned by erosion within a single session can be rendered quite a few tiles away from their actual logical coordinates. No idea why this is.

Issue can be resolved by quitting to menu and reloading the save, after that all grass and bushes that were wonky will be rendered at their actual coordinates.

I can try to capture it on video if my description of the issue isn't good enough.

It sounds good but maybe a video would help them more ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Legoland99 said:

It sounds good but maybe a video would help them more ?


Well I made one.

I cleaned out the entire yard around the house, went far away for a while, came back, this was the result.

Spoiler

 

 

Edited by Svarog

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Svarog said:


Well I made one.

I cleaned out the entire yard around the house, went far away for a while, came back, this was the result.

  Hide contents

 

 

This erosion bug is present on build 37.14 as well; during some of my longer gaming sessions (4-6 hour mark), I've noticed that upon visiting an area I've yet to load during that session, grass and foliage will be rendered incorrectly. The spot this occurs most at is the small construction yard in south Rosewood, along the road heading towards the gas station. All along those fences, on the outer-most side, there are rendering issues with my erosion. I get the impression it has something to do with the way line-of-sight is drawn, because the only places where this rendering glitch happens are in unseen areas (unseen, as in yet to be revealed during that play session).

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/19/2017 at 11:51 AM, RobertJohnson said:

The occasional turning error that showed should not appear.


Nope
 

Spoiler

1500674205333 stop ambient IntenseAmbient
1500674207176 stop ambient RhythmicAmbient
1500674207176 stop ambient PercussiveAmbient
1500674222777 stop ambient VoiceAmbient
java.lang.NullPointerException
    at zombie.vehicles.PolygonalMap2.allocChunkIfNeeded(PolygonalMap2.java:3626)
    at zombie.vehicles.PolygonalMap2.access$6(PolygonalMap2.java:3624)
    at zombie.vehicles.PolygonalMap2$ChunkUpdateTask.execute(PolygonalMap2.java:3108)
    at zombie.vehicles.PolygonalMap2.updateThread(PolygonalMap2.java:3778)
    at zombie.vehicles.PolygonalMap2$PMThread.runInner(PolygonalMap2.java:3891)
    at zombie.vehicles.PolygonalMap2$PMThread.run(PolygonalMap2.java:3880)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is a bug where the character can get stuck when using their inventory while interacting with the vehicle in some way. It's been there for a while but I finally found a way to replicate it almost every time and got it on video.

YouTube Video, hope it helps. Works with any inventory item, it can happen while inside the vehicle and occasionally the character will get stuck in the running animation, and if that happens, reloading the game is the only way to fix it.

Spoiler

 


Edit: By the way player character can Noclip through burned cars as if they had no collision.

 

Edited by Svarog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bugs :

Visual

1.Some tiles still appears under cars ( http://imgur.com/a/FC8h6 )

  Same for corpses / player in specific angles ( http://imgur.com/a/2NauB )

2. One of the model for burned cars is still screwed up ( http://imgur.com/a/5MVFS )

3. Cars are visible if you stay indoors ( http://imgur.com/a/gEvl7 )

4. Sound of running engine still appears,even if you lost your car 

Physic

1.You can "climb" on the burned car if it are inverted.

Same with usual cars,if you drive fast ( http://imgur.com/a/UC7j4 )

Improvements :

1.If you open window - car will change it model ( http://imgur.com/a/wnBiD )

2.Delete opportunity to shoot at any angles with opened windows ( http://imgur.com/a/BjiSo )

3.Opportunity to shoot throught cars,but with lower damage. ( http://imgur.com/a/LGRd94.

4.Delete opportunity to seeing enemy that hide behind car ( http://imgur.com/a/aWgXt )

UPD:

Maybe,opportunity to shoot with closed windows,just this thing will broke them?

Edited by DramaSetter

Share this post


Link to post
Share on other sites

As someone who tried out the Vehicle Patch right after it came out and didn't touch it again until now, I must say there's been some great improvement. Right now, if only the engine noise issues got fixed (both in the permanence bug and in the fact the engines sound like I am wearing a pair of headsets made out of rusty lawnmowers), I think cars would be ready for direct IWBUMS merge, so the balance issues can be properly addressed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vehicle Test Build 15 released

 

1) Bug fixed: the wheels of the car turn to an incorrect angle.
2) Bug fixed: Car will keep running, and engine noise will follow player.
3) Bug fixed: Vehicle gets stuck after stopping

4) Bug fixed: Sometimes the inventory and the character lock up when transferring/using items when in a car.
5) Bug fixed: Burnt out cars sometimes use a random texture from the tilesheet.
6) Brought up to date with current IWBUMS

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, Batsphinx said:

Vehicle Test Build 15 released

 

4) Bug fixed: Sometimes the inventory and the character lock up when transferring/using items when in a car.


Still present, happens less often.

Spoiler

 



Other than that, can confirm fixes, #3 being gone is great, makes driving a lot better.

PS: Car Noise doesn't carry far enough IMO, the player should be able to hear a running car from a bit further than 10 tiles away.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weird thing happened to cars physic. If i try to "climb" on  zed - car starts jumping like hell. I mean,same thing if you ride into horde.

( Tested with "smallcar" )

Edited by DramaSetter

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
32 32