Jump to content
RobertJohnson

Steam Beta Release - 31st Oct 2013 - Version 2.9.9.17 (0008)

Recommended Posts

So I downloaded 17-0008 build and ran into a few major and game breaking bugs

 

1. Context menu is completely gone on West Point and Muldraugh on world objects (windows, taps, etc...) Inventory context is still functioning

2. Can no longer click on world objects to bring up their looting screen (fridges, drawers, etc...)
3. Was running in West Point and an alarm started playing, and my game completely seized up. I could still hear the alarm play and it stopped a few moments later, but I had to force close the game through task manager (Not entirely sure if the alarm triggered the crash, but I know it was the only noticeable thing)
 
On the flip side, huge fps increase!

Share this post


Link to post
Share on other sites

so plz, which i have to choose ? I have a Windows 7 64Bit.

- Start Game

-Compatibity mode

-64 Bit

-64 Bit compatibility mode ?

 

Thanks ^^

 

 

OK only the first 2 works for me now.

But normaly which one i should take ? for the future :)

 

 

And Thanks for the UPDATE !

Share this post


Link to post
Share on other sites

so plz, which i have to choose ? I have a Windows 7 64Bit.

- Start Game

-Compatibity mode

-64 Bit

-64 Bit compatibility mode ?

 

Thanks ^^

 

The clue is in your OS. :D

 

64bit...

 

WARNING: Right mouse button may not function in-game unless you follow instructions to clear out the Zomboid settings folder (be careful to keep saves) argh sorry this is something for RJ. Again I learn the lesson of releasing on a night. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know it will probably be low priority but is there any plans to make the UI at the occupation/traits screen more responsive?  Sometimes the scroll menu doesn't work for me with the traits and some traits get stuck off screen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

When I load up west point on mac the game crashes. :'(

 

Oh damn, yeah.... :(

 

Run compatibility mode on mac for now, this is a known issue.

 

 

It worked! Thanks lemmy! Just have some fps issues now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

WARNING: Right mouse button may not function in-game unless you follow instructions to clear out the Zomboid settings folder (be careful to keep saves) argh sorry this is something for RJ. Again I learn the lesson of releasing on a night. ;)

 

 

I deleted everything in C:\Users\NAME\Zomboid except my screenshots folder and can report that this did NOT solve the context menu issue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had the same first two issues as Zaydene, namely left-clicking not opening the loot window and right click context menu on world objects not appearing. Attempted both before and after clearing the zomboid settings folder minus the registration key.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

The controls to attack are a bit different, it seems you only charge up the swing when moving?

No, the animation is just incorrect while standing.

 

okay thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try uninstalling and reinstalling zomboid (and making sure the beta is still selected in the beta tab)

 

Did not resolve for me. :< Deleted local content via steam, deleted zomboid folder in user directory. Reinstalled with beta selected, ran 32 bit, same issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Try uninstalling and reinstalling zomboid (and making sure the beta is still selected in the beta tab)

 

Did not resolve for me. :< Deleted local content via steam, deleted zomboid folder in user directory. Reinstalled with beta selected, ran 32 bit, same issues.

 

Am at a loss, as it seems fully functional on my end, throughout 64-bit and 32-bit Windows.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Try uninstalling and reinstalling zomboid (and making sure the beta is still selected in the beta tab)

 

Did not resolve for me. :< Deleted local content via steam, deleted zomboid folder in user directory. Reinstalled with beta selected, ran 32 bit, same issues.

 

Am at a loss, as it seems fully functional on my end, throughout 64-bit and 32-bit Windows.

 

Sadly i am also reporting that unistalling and reinstalling did not correct the issues for me.  Sorry to give some bads news.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Let's make sure we're all on the same playing field:

So, everyone with mouse issues, after deleting %username%\zomboid  (back this up if any saves are important to you) and the contents of C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ProjectZomboid , go into Properties, select Betas tab then select Beta from the menu. Hit OK, and try to PZ  -- it'll redownload and reinstall.

On start up, don't set any options. Don't open the options panel.

Start a new game with a new character.

Does the problem persist?

 

There's now a thread for reporting this. Please post here:

 

http://theindiestone.com/forums/index.php/topic/2479-context-menu-broken-report-here/

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had problems with the previous version (FPS), but now it runs better and nearly perfect liquid. Only some tiny flicker. I think flicker is the right word or ? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Found another minor bug

 

1. When accessing the option menu while a game is currently in session, the drop down menu appears and disappears very quickly.

 

2. Character does not face a window when you open/close it from the context menu

 

 

Accessing the option menu from the title screen stays there until you choose a resolution

Share this post


Link to post
Share on other sites

Let's make sure we're all on the same playing field:

So, everyone with mouse issues, after deleting %username%\zomboid  (back this up if any saves are important to you) and the contents of C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ProjectZomboid , go into Properties, select Betas tab then select Beta from the menu. Hit OK, and try to PZ  -- it'll redownload and reinstall.

On start up, don't set any options. Don't open the options panel.

Start a new game with a new character.

Does the problem persist?

The problem persists. old saves don't work either, but i'll be PM'ing that in anyway. The context menu actually does show up very rarely. The game has smoother fps (slightly), but seems to run much more sluggishly for me, especially while zoomed out. the "stutter" people are referring to may be something i noticed. the character suddenly jumps over about a tile every once in a while.

e8400 8gigs of ram, ati HD7950.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't recall it being the norm to spawn a new game inside a house and the alarm is tripped.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't recall it being the norm to spawn a new game inside a house and the alarm is tripped.

 

yeah seems like this is a bug, had a few odd things like this happen. We'll patch it up in next day or two :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...