Buying & Running a Linux Project Zomboid Server
9 9

311 posts in this topic

Recommended Posts

Hang on I think something has gone very wrong here Connall :(

 

I have the following directories on my server now:

 

home/steam/steamcmd/zomboidserver/ 

home/steam/Steam/steamapps/common/ProjectZomboid

 

 

both contain a projectzomboid folder, Zomboid folder (as created as part of the guide), and the two .sh files

 

Only diffeernce is the first directory also holds a cd7.......folder and the latter one has the wheezy......sh file

 

I think this is actually driving me insane :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hang on I think something has gone very wrong here Connall :(

 

I have the following directories on my server now:

 

home/steam/steamcmd/zomboidserver/ 

home/steam/Steam/steamapps/common/ProjectZomboid

 

 

both contain a projectzomboid folder, Zomboid folder (as created as part of the guide), and the two .sh files

 

Only diffeernce is the first directory also holds a cd7.......folder and the latter one has the wheezy......sh file

 

I think this is actually driving me insane :)

 

home/steam/steamcmd/zomboidserver

 

You shouldn't have a "zomboidserver" folder. You should have a Zomboid folder, but that should be in the /home/steam folder. Why you have a zomboidserver folder I'm not sure. You should also be running the dedicated server file from the /Steam/SteamApps/common/ProjectZomboid folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for helping Connall.

 

Ok, I have deleted the folders here:

 

home/steam/steamcmd/zomboidserver/ 

 

I have the following:

 

home/steam/Steam/steamapps/common/ProjectZomboid

 

This contains:

 

projectzomboid (folder)

projectzomboid.sh

projectzomboid-dedi-server.sh

 

I also have:

 

/home/steam/Zomboid/db

 

This contains the world.db file

 

I get this when booting up with PuTTY:

 

...

....

    at se.krka.kahlua.integration.expose.LuaJavaClassExposer.exposeLikeJavaByClass(LuaJavaClassExposer.java:571)
        at se.krka.kahlua.integration.expose.LuaJavaClassExposer.exposeLikeJava(LuaJavaClassExposer.java:539)
        at se.krka.kahlua.integration.expose.LuaJavaClassExposer.exposeLikeJavaRecursively(LuaJavaClassExposer.java:525)
        at zombie.Lua.LuaManager.init(LuaManager.java:237)
        at zombie.network.GameServer.doMinimumInit(GameServer.java:353)
        at zombie.network.GameServer.main(GameServer.java:85)
Caused by: java.lang.RuntimeException: Failed to load RakNet library
        at zombie.core.raknet.RakNetPeerInterface.<clinit>(RakNetPeerInterface.java:23)
        ... 62 more
 
Oh ma gawd....

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Thanks for helping Connall.

 

Ok, I have deleted the folders here:

 

home/steam/steamcmd/zomboidserver/ 

 

I have the following:

 

home/steam/Steam/steamapps/common/ProjectZomboid

 

This contains:

 

projectzomboid (folder)

projectzomboid.sh

projectzomboid-dedi-server.sh

 

I also have:

 

/home/steam/Zomboid/db

 

This contains the world.db file

 

I get this when booting up with PuTTY:

 

...

....

    at se.krka.kahlua.integration.expose.LuaJavaClassExposer.exposeLikeJavaByClass(LuaJavaClassExposer.java:571)
        at se.krka.kahlua.integration.expose.LuaJavaClassExposer.exposeLikeJava(LuaJavaClassExposer.java:539)
        at se.krka.kahlua.integration.expose.LuaJavaClassExposer.exposeLikeJavaRecursively(LuaJavaClassExposer.java:525)
        at zombie.Lua.LuaManager.init(LuaManager.java:237)
        at zombie.network.GameServer.doMinimumInit(GameServer.java:353)
        at zombie.network.GameServer.main(GameServer.java:85)
Caused by: java.lang.RuntimeException: Failed to load RakNet library
        at zombie.core.raknet.RakNetPeerInterface.<clinit>(RakNetPeerInterface.java:23)
        ... 62 more
 
Oh ma gawd....

 

 

RakNet error. You didn't really answer before, what OS are you running?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Dr_Cox, nothing happens when I do that mate.

 

just says

 

-bash: vat/proc/version: No such file or directory

 

When you freshly connect copy and paste what it shows after you log in.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Connall, 

 

Welcome to CreeperHost
 
Any changes made via SSH fall outside of your support package.
 
Changing your SSH passwords, editing files outside of /home/minecraft, etc all void your support entirely and any assistance provided will be charged at 6 GBP per 30 minutes.
 
----- Simple commands -----
 
View disk space: df -h
View directory size: du -h /dirname
View resources: top
 
 
        ______                                      __  __              __
       / ____/_____ ___   ___   ____   ___   _____ / / / /____   _____ / /_
      / /    / ___// _ \ / _ \ / __ \ / _ \ / ___// /_/ // __ \ / ___// __/
     / /___ / /   /  __//  __// /_/ //  __// /   / __  // /_/ /(__  )/ /_
 www.\____//_/    \___/ \___// .___/ \___//_/   /_/ /_/ \____//____/ \__/  .net
                            /_/                                                 
 
 
Welcome to your CreeperHost LTD service...
 
Any changes made via SSH fall outside of your support package.
 
Changing your SSH passwords, editing files outside of /home/minecraft, etc all void your support entirely and any assistance provided will be charged at 6 GBP per 30 minutes on a VPS, or 12 GBP per 30 minutes for a dedicated server.
 
Now we're done with the disclaimer, let's get down to business!
 
----- Simple statistics -----
 
CPU Model: Intel® Xeon® CPU E3-1230 V2 @ 3.30GHz
CPU Cores: 2
CPU Usage: 4.89%
RAM Usage: 878MB remaining (145MB used)
HDD Usage: 7%
 
----- Simple commands -----
 
View disk space: df -h
View directory size: du -h /dirname
Processes: top
Memory: free -m
CPU: mpstat -P ALL
Fix file permissions: chown -R minecraft:minecraft /home/minecraft
---------------------------
 
 
[root@******** ~]#
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may need to install ia32-libs or equivalent 32-bit compatibility library packages if you're on 64bit Linux distro.

 

If it was a 64 bit OS he should have got hung up on the SteamCMD part since it needs 32 bit libraries as well. At least I think so.  :???:

 

 

 

-snip-

 

 

 

The only thing I think it could be is something to do with this:

 

wget http://kirrus.co.uk/stuff/pz/wheezy-glibc-sid.shbash wheezy-glibc-sid.sh 

 

Have you run it? Any errors? Do you have a control panel, does it say what OS the server is running?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Again, thanks for the help here.

 

wget http://kirrus.co.uk/stuff/pz/wheezy-glibc-sid.sh gives this:

 

Resolving kirrus.co.uk... 80.87.131.49
Connecting to kirrus.co.uk|80.87.131.49|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 963 [text/x-sh]
Saving to: “wheezy-glibc-sid.sh.1”
 
100%[======================================>] 963         --.-K/s   in 0s
 
2014-02-23 09:40:50 (251 MB/s) - “wheezy-glibc-sid.sh.1” saved [963/963]

 
and then bash wheezy-glibc-sid.sh gives this:
 

Server OS is not Debian Wheezy. This script must be run on a Debian server, release Wheezy (7).

 
I'm with Creeper Host and don't have access to a control panel or anything - they just provide log in details for PuTTY etc.
 
Looks like CentOS to be honest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey all,

Anyone know if I create this dedicated server on a separate host will I need another steam account to play on that server?  Like if I log in from my gaming PC will it log out the steam account I used to initiate the server instance?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey all,

Anyone know if I create this dedicated server on a separate host will I need another steam account to play on that server?  Like if I log in from my gaming PC will it log out the steam account I used to initiate the server instance?

 

Thanks

No, you just use the steam client to download the files. After that you don't have to use steam to get your server running.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Again, thanks for the help here.

 

wget http://kirrus.co.uk/stuff/pz/wheezy-glibc-sid.sh gives this:

 

Resolving kirrus.co.uk... 80.87.131.49
Connecting to kirrus.co.uk|80.87.131.49|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 963 [text/x-sh]
Saving to: “wheezy-glibc-sid.sh.1”
 
100%[======================================>] 963         --.-K/s   in 0s
 
2014-02-23 09:40:50 (251 MB/s) - “wheezy-glibc-sid.sh.1” saved [963/963]

 
and then bash wheezy-glibc-sid.sh gives this:
 

Server OS is not Debian Wheezy. This script must be run on a Debian server, release Wheezy (7).

 
I'm with Creeper Host and don't have access to a control panel or anything - they just provide log in details for PuTTY etc.
 
Looks like CentOS to be honest.

 

 

Don't know how to deal with CentOS I'm afraid.  :???:

 

Kirrus might, if he pops by  this thread otherwise kind of stuck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Again, thanks for the help here.

 

wget http://kirrus.co.uk/stuff/pz/wheezy-glibc-sid.sh gives this:

 

--2014-02-23 09:40:49--  http://kirrus.co.uk/stuff/pz/wheezy-glibc-sid.sh

Resolving kirrus.co.uk... 80.87.131.49

Connecting to kirrus.co.uk|80.87.131.49|:80... connected.

HTTP request sent, awaiting response... 200 OK

Length: 963 [text/x-sh]

Saving to: “wheezy-glibc-sid.sh.1”

 

100%[======================================>] 963         --.-K/s   in 0s

 

2014-02-23 09:40:50 (251 MB/s) - “wheezy-glibc-sid.sh.1” saved [963/963]

 

and then bash wheezy-glibc-sid.sh gives this:

 

Server OS is not Debian Wheezy. This script must be run on a Debian server, release Wheezy (7).

 

I'm with Creeper Host and don't have access to a control panel or anything - they just provide log in details for PuTTY etc.

 

Looks like CentOS to be honest.

 

Don't know how to deal with CentOS I'm afraid.  :???:

 

Kirrus might, if he pops by  this thread otherwise kind of stuck.

I'm sorry, I don't have instructions for CentOS. I suspect it'll be a glibc library issue, but can't confirm. It looks like your VM is setup for hosting minecraft specifically, and only minecraft. Any action to get pz running will void your support contract, looking at those notices on login.

Your host may well be able to help, let them know they need to run ldd on the RakNet library, to find which resource it's missing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So regarding the getting into the online branch problem I've found a solution. As it turns out putting quotations around

"+app_update 108600 -beta onlinetest"
 
Actually gets the game into the branch properly and stops any problems you might of had. So that's good, just make sure to run the rest as normal but just quotes around this section.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

LOL

 

Everything seems to have gone ok right up till this part:

 

 
        at zombie.Lua.LuaManager.init(LuaManager.java:237)
        at zombie.network.GameServer.doMinimumInit(GameServer.java:353)
        at zombie.network.GameServer.main(GameServer.java:85)
Caused by: java.lang.RuntimeException: Failed to load RakNet library
        at zombie.core.raknet.RakNetPeerInterface.<clinit>(RakNetPeerInterface.java:23)
 
 
Any ideas Connall?

 

 

What OS you running?

 

Try running:

wget http://kirrus.co.uk/stuff/pz/wheezy-glibc-sid.shbash wheezy-glibc-sid.sh 

Since when there's a RakNet error, it's usually to do with that.

 

 

what about if running red hat enterprise x64?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

 

LOL

 

Everything seems to have gone ok right up till this part:

 

 
        at zombie.Lua.LuaManager.init(LuaManager.java:237)
        at zombie.network.GameServer.doMinimumInit(GameServer.java:353)
        at zombie.network.GameServer.main(GameServer.java:85)
Caused by: java.lang.RuntimeException: Failed to load RakNet library
        at zombie.core.raknet.RakNetPeerInterface.<clinit>(RakNetPeerInterface.java:23)
 
 
Any ideas Connall?

 

 

What OS you running?

 

Try running:

wget http://kirrus.co.uk/stuff/pz/wheezy-glibc-sid.shbash wheezy-glibc-sid.sh 

Since when there's a RakNet error, it's usually to do with that.

 

 

what about if running red hat enterprise x64?

 

 

As long as you have glibc version 2.15 or above, it should be fine. If you've got the right version of glibc, and it doesn't work, let me know and I'll give you a debug command to run.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

 

 

LOL

 

Everything seems to have gone ok right up till this part:

 

 
        at zombie.Lua.LuaManager.init(LuaManager.java:237)
        at zombie.network.GameServer.doMinimumInit(GameServer.java:353)
        at zombie.network.GameServer.main(GameServer.java:85)
Caused by: java.lang.RuntimeException: Failed to load RakNet library
        at zombie.core.raknet.RakNetPeerInterface.<clinit>(RakNetPeerInterface.java:23)
 
 
Any ideas Connall?

 

 

What OS you running?

 

Try running:

wget http://kirrus.co.uk/stuff/pz/wheezy-glibc-sid.shbash wheezy-glibc-sid.sh 

Since when there's a RakNet error, it's usually to do with that.

 

 

what about if running red hat enterprise x64?

 

 

As long as you have glibc version 2.15 or above, it should be fine. If you've got the right version of glibc, and it doesn't work, let me know and I'll give you a debug command to run.

 

 

ok, my version is too old. with yum update i even can't get newer ones. so i'll compile glibc and give a try ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi all, so i am trying this too. and i ve ran in to some trouble . 

 

when i try to run  ./projectzomboid-dedi-server.sh i get the following error 

 

"-bash: ./projectzomboid-dedi-server.sh: Permission denied"

 

 

i am logged in as root, i dont know why i get permission denied.. 

 

I am kind off new to all this, id really like to learn so please help me out here. 

 

thnx in advance. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am trying to run this server on a RedHat 64bit system and I am getting the same RakNet error that milchshake was getting. My version of glibc is 2.12. Is there a way to get this working without having to update the glibc version?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am trying to run this server on a RedHat 64bit system and I am getting the same RakNet error that milchshake was getting. My version of glibc is 2.12. Is there a way to get this working without having to update the glibc version?

No, you *have* to have glibc version 2.15 or greater.

hi all, so i am trying this too. and i ve ran in to some trouble . 

 

when i try to run  ./projectzomboid-dedi-server.sh i get the following error 

 

"-bash: ./projectzomboid-dedi-server.sh: Permission denied"

 

 

i am logged in as root, i dont know why i get permission denied.. 

 

I am kind off new to all this, id really like to learn so please help me out here. 

 

thnx in advance.

Can you run:

ls -l projectzomboid-dedi-server.sh

on the sh file, and let us know what it returns please?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I am trying to run this server on a RedHat 64bit system and I am getting the same RakNet error that milchshake was getting. My version of glibc is 2.12. Is there a way to get this working without having to update the glibc version?

No, you *have* to have glibc version 2.15 or greater.

hi all, so i am trying this too. and i ve ran in to some trouble . 

 

when i try to run  ./projectzomboid-dedi-server.sh i get the following error 

 

"-bash: ./projectzomboid-dedi-server.sh: Permission denied"

 

 

i am logged in as root, i dont know why i get permission denied.. 

 

I am kind off new to all this, id really like to learn so please help me out here. 

 

thnx in advance.

Can you run:

ls -l projectzomboid-dedi-server.sh

on the sh file, and let us know what it returns please?

 

 

yes offcourse, here is the result. I am thinking of reinstalling it all since it is not in the root home folder, its kinda hidden. This shouldnt be a problem?

 

Anyway, here is there result 

 

"root@zomboid:/home/steam/steamcmd/home/steam/projectzomboid# ls -l projectzomboid-dedi-server.sh

-rw-r--r-- 1 root root 850 Mar  3 22:58 projectzomboid-dedi-server.sh
root@zomboid:/home/steam/steamcmd/home/steam/projectzomboid#
"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
9 9