Mapping Guide - v.0.2
6 6

58 posts in this topic

Recommended Posts

I was using paint.net then did most of my troubleshooting in MS Paint. I fixed one of the colors and now its working correctly, but im still having issues with the water. The guide says water is RGB=0,138,255 and im making sure the color in my bmp is correct but it is still not working for me. The error has the same RGB as the guide and the bmp so I don't know where the issue is. Is the RGB for water in the guide correct?

 

Edit: I am also having the same problem with Medium Grass (RGB=117,117,47). The RGB is the same in the error, guide, and bmp

Edited by JellyRoll Jerry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check your rules.txt to see if you have those in place and that all of the lines look similar in the code.

 

ie.


rule
{
label = Dark Grass   
 bitmap = 0
    color = 90 100 35
    tiles = darkgrass
    layer = 0_Floor
}
rule
{
label = Medium Grass
    bitmap = 0
    color = 117 117 47
    tiles = medgrass
    layer = 0_Floor
}

and not for example

 


rule
{
label = Dark Grass   
 bitmap = 0
    color = 90 100 35
    tiles = darkgrass
    layer = 0_Floor
}rule{label = Medium Grass
    bitmap = 0
    color = 117 117 47
    tiles = medgrass
    layer = 0_Floor

}

or something like that. I remember having that same issue and changing the code fixed it. Or you can just download the file again and replace the old one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/16/2018 at 3:43 PM, GodPhase777 said:

there is no file called tiles in my tilezed folder

please help...

 

Per RingoD123, use the media folder in the STEAM directory :

...steam/steamapps/common/ProjectZomboid/media

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
6 6