RELEASED: Build 32.30
4 4

82 posts in this topic

Recommended Posts

  • Fixed Steam servers not being able to download Workshop items.

Servers use WorkshopItems= INI option that takes a list of Workshop item ID numbers separated by semicolons. The server will download/install/update these items when starting up. Example:

WorkshopItems=490954937;492428344;492886697;492887139

How do you get the Workshop item ID numbers? Workshop item creators will need to update their workshop items. The Workshop ID will automatically be added to the end of the item description when submitting an item update. For items that haven't been updated, the URL of the item contains the ID, you can see it by visiting the item's page in your webbrowser. Example:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=492887139

Clients will see this when joining a server that requires workshop items they haven't installed yet:

ServerWorkshopItems.png

  • Fixed scoreboard not showing Steam details for distant players (all those %1).
  • ProjectZomboid64 exe uses ProjectZomboid64.site.json if it exists so people can customize JVM args. Ditto for ProjectZomboid32 and ProjectZomboid32.site.json. This was added because the original .json files may get overwritten when the game updates.
  • ProjectZomboid64/32 accept JVM arguments in addition to game arguments. This can be used to override vmArgs in the .json file. JVM arguments must end with a --, even if there are no game arguments. Example:
ProjectZomboid64.exe -Xmx1024m -- -nosteam
  • Added Password= INI option, if set, it specifies the password every user connecting to the server must enter in the server browser. Server lists display a lock icon next to password-protected servers.
  • Setting Open=false no longer keeps a server out of the public server list.
  • /banuser on a disconnected user also bans that player's SteamID.
  • Log messages on Steam servers contain the SteamID instead of IP address, due to the Steam networking stuff not making it easy to get a player's IP address. The /list command displays IP or SteamID for players.
  • IP addresses are not banned on Steam servers, but SteamIDs are.
  • Removed the "ban ip" admin button on the scoreboard on Steam servers.
  • Fixed the UI that shows when you join a server through Steam's own server browser.
  • Steam profile names are no longer displayed in Steam's server browser. It uses the regular account name.
  • Fixed kick/ban messages not being displayed on the client sometimes.
  • Handle +password commandline option when joining a server using Steam's server browser.
  • Fixed crawling zombies sometimes getting walking-zombie speed.
  • Fixed multiplying traps when placed, disappearing traps when thrown. There's still a bug where you can pick up some traps after placing them, leaving an invisible trap behind (beeping Alarm Clocks for example). (Issue #002123)
  • Added getModInfoByID(modID) Lua function.
  • Fixed "Navigate + Use Doors" zombie Cognition setting. The locked/barricaded/etc state of doors/windows wasn't checked (zombies would walk through locked doors). Doors/windows being opened by zombies wasn't synced in MP. (Issue #002121)
  • Options screen now has Back/Accept/Apply buttons. (Issue #002120)
  • Set fullscreen and resolution at the same time when applying option changes.
  • AutoCreateUserInWhiteList works with an empty password. If a client connects without a password originally and with a password another time, the password is updated in the whitelist.
  • The 'steamid' field in the whitelist is updated every time a client connects.
  • Added "Blood Decals" option to limit the number of blood sprites rendered. "None" is an option. This is mostly for people with no-so-great computers in multiplayer.
  • Made the "Mute" button in the scoreboard visible to non-admins. This stops a user's chat messages showing.
  • Fixed /reloadoptions causing options to be listed multiple times by /showoptions.
  • Added stuff to Windows .bat files so they don't start in C:\Windows\System32 when run as administrator.
  • Added "Borderless Window" option. The game must be restarted for this option to take effect.
  • Added console version of RCON (no gui). -a is the address, -p is the port (defaults to 27015) and -w is the password. Each command should include the arguments to the command. Example:
rcon.bat -a 128.32.45.1 -p 27015 -w MyPassword "changeoption Open false" "kickuser Bob" quit
  • Renamed /list to /connections. /list wasn't displayed by /help before.
  • Added /disconnect that takes the connection number to disconnect. Example:
/connectionsconnection=1/1 <IP or SteamID> player=1/4 id=0 username="SomeUser" fullyConnected=true/disconnect 1Disconnected connection=1 username="SomeUser"
  • Fixed blood-travel distance when stomping on zombies in multiplayer.
  • Fixed position of the Chat context menu (used to clear the chat text).
  • Added (CURRENT) resolution as the first in the list of choices in the options screen. If the window had a non-standard size, then the first resolution was the one selected even though it didn't reflect the window's current size. (Issue #002130)
  • Added a UI to set the time before bombs explode.  It works with controllers.
  • Fixed lighting bug in coop when one player had "Cat's Eyes" trait. (Issue #002132)
  • Fixed ambient sounds (house alarms, etc) not playing relative to the closest player in coop. (Issue #002132)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, hate to be a bother, but how do I update the server so its running the same version as the client? Its still running on the last build, rather then this one.

 

Do again the SteamCMD thing to update the server files.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Curious if i did something wrong, set up the server added hydrocraft ID to it.

 

Go to load in the server, it gives me this menu (ss will show you)  i click the mod and then install then NOTHING happens.

 

http://prntscr.com/8hhlno

 

screenshot of my servers .ini

http://prntscr.com/8hhmee

 

 

it also claims in teh game that i am not subscribed to the hydrocraft mod

but here it does tell me that i am

http://prntscr.com/8hhmee

 

 

this is what happens on my player console and nothing more

http://prntscr.com/8hhsai

Share this post


Link to post
Share on other sites

Curious if i did something wrong, set up the server added hydrocraft ID to it.

 

Go to load in the server, it gives me this menu (ss will show you)  i click the mod and then install then NOTHING happens.

 

http://prntscr.com/8hhlno

 

screenshot of my servers .ini

http://prntscr.com/8hhmee

 

 

it also claims in teh game that i am not subscribed to the hydrocraft mod

but here it does tell me that i am

http://prntscr.com/8hhmee

 

Can you post your client console.txt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

here you are friend

http://pastebin.com/nNqR1HmJ

 

It subscribes to the item correctly, but then Steam isn't setting the Subscribed flag on the item for some reason so it never goes to the next step downloading the item.  If you go to the workshop page for that item, does it say you're subscribed?

 

yeah ive gone to the hydrocraft mod within the workshop and have subscribed to it.  To double check i unsubscribed and resubscribed.

 

Furthermore just to make sure nothing funky was going on i reinstalled the game still no avail  also deleted the whole zomboid folder within my users

 

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=498441420

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

here you are friend

http://pastebin.com/nNqR1HmJ

 

It subscribes to the item correctly, but then Steam isn't setting the Subscribed flag on the item for some reason so it never goes to the next step downloading the item.  If you go to the workshop page for that item, does it say you're subscribed?

 

yeah ive gone to the hydrocraft mod within the workshop and have subscribed to it.  To double check i unsubscribed and resubscribed.

 

Furthermore just to make sure nothing funky was going on i reinstalled the game still no avail  also deleted the whole zomboid folder within my users

 

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=498441420

 

 

Are you able to join the server after installing Hydrocraft through Steam?  I'm wondering if the game still thinks it is unsubscribed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

 

here you are friend

http://pastebin.com/nNqR1HmJ

 

It subscribes to the item correctly, but then Steam isn't setting the Subscribed flag on the item for some reason so it never goes to the next step downloading the item.  If you go to the workshop page for that item, does it say you're subscribed?

 

yeah ive gone to the hydrocraft mod within the workshop and have subscribed to it.  To double check i unsubscribed and resubscribed.

 

Furthermore just to make sure nothing funky was going on i reinstalled the game still no avail  also deleted the whole zomboid folder within my users

 

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=498441420

 

 

Are you able to join the server after installing Hydrocraft through Steam?  I'm wondering if the game still thinks it is unsubscribed.

 

Now thats the weird part.  I remember the first time i subscribed, it downloaded everything as long as the game was closed out.  I would have htought it should have done the same thing again when i resubscribed to the mod after removing it from the steam workshop directory.

It never did.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now thats the weird part.  I remember the first time i subscribed, it downloaded everything as long as the game was closed out.  I would have htought it should have done the same thing again when i resubscribed to the mod after removing it from the steam workshop directory.

It never did.

Oh.  You shouldn't delete things directly from the SteamApps/workshop/content directory, that can confuse Steam about what's installed since it keeps records of the state of each item.  If you unsubscribe from an item, Steam should delete the files for that item (as long as the game isn't running).

Share this post


Link to post
Share on other sites

*cough*

 

Will do about anything to have this editor ahead of time to have my server ready to go FOR build 33 not weeks after it hits

 

 

*bats eyelashes*

 

How is that going to work, exactly? We only release it for people who are hosting servers and tell everyone else they don't get to play with it yet?

 

Again, it will be released when it's ready. No one gets to play with it before anyone else.

 

 

 

 

 

 

 

Except me. I do.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

*cough*

 

Will do about anything to have this editor ahead of time to have my server ready to go FOR build 33 not weeks after it hits

 

 

*bats eyelashes*

 

How is that going to work, exactly? We only release it for people who are hosting servers and tell everyone else they don't get to play with it yet?

 

Again, it will be released when it's ready. No one gets to play with it before anyone else.

 

 

 

 

 

 

 

Except me. I do.

 

...obviously i didnt expect you to zip up the files and send them to me...lmao

 

man what happened to humor

 

Now thats the weird part.  I remember the first time i subscribed, it downloaded everything as long as the game was closed out.  I would have htought it should have done the same thing again when i resubscribed to the mod after removing it from the steam workshop directory.

It never did.

Oh.  You shouldn't delete things directly from the SteamApps/workshop/content directory, that can confuse Steam about what's installed since it keeps records of the state of each item.  If you unsubscribe from an item, Steam should delete the files for that item (as long as the game isn't running).

 

It seemed to have worked with my server after i installed steam again.

 

However either a lot of other servers under 32.30 arent using the new steam workshop ids or somethings up with that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, again, more problems. I'm using the automatic system to download the workshop mods, and it does download them, and make it so that anyone connecting needs them to join. However, it doesn't actually seem to be activating the mods themselves, as none of their functions seem to show up on the server itself. Is there something else I need to set to get them to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, again, more problems. I'm using the automatic system to download the workshop mods, and it does download them, and make it so that anyone connecting needs them to join. However, it doesn't actually seem to be activating the mods themselves, as none of their functions seem to show up on the server itself. Is there something else I need to set to get them to work.

 

As with the non-Steam version, you need to set the Mods= line in the server's INI file.  It may seem redundant to have both Mods= and WorkshopItems=, but there could be multiple mods in a single workshop item.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
4 4