RELEASED: IWBUMS 32.24
3 3

18 posts in this topic

Recommended Posts

HOW DO I GET THIS?
http://theindiestone...my-save-branch/

  • Fixed the ban-ip button in the players list not adding the IP address to the db file.
  • Remove any banned IP address for a username when using /unbanuser.
  • Added server option to enable/disable VAC on Steam servers.  In the server's INI file, use SteamVAC=true|false.  On the server command-line use -steamvac true|false.
  • Fixed (?) ProjectZomboid32.exe failing to start due to Java not being able to allocate heap space.
  • Added -modfolders command-line option to control where mods are loaded from. "-modfolders workshop,steam,mods" is the default. Any of the 3 keywords may be left out and may appear in any order.
  • Fixed a certain packet bouncing between client and server causing the server to crash.
  • Made the "Take Dirt/Gravel/Sand" commands more hack-proof in multiplayer.
  • Fixed Lua require() function not working for mod files. (Issue #002075)
  • Don't display a dialog box when a sound can't be loaded (except in debug mode).
  • Fixed going fullscreen when the current window size isn't a valid fullscreen resolution.  The game now finds the closes fullscreen resolution to switch to. (Issue #002009)
  • The server lists now display whether each server is whitelisted.

Note: In this build I'm using Mac libraries built on my own machine instead of pestering Rathlord to do it.  If the Mac build is broken now, that's the reason.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Added -modfolders command-line option to control where mods are loaded from. "-modfolders workshop,steam,mods" is the default. 

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the "-steamvac" option & commandline

 

Does the commandline override the server config? e.g. server config "steamvac=false" and commandline "-steamvac true" results in VAC being enabled?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the "-steamvac" option & commandline

 

Does the commandline override the server config? e.g. server config "steamvac=false" and commandline "-steamvac true" results in VAC being enabled?

 

The command-line overrides the config file.  The same is true for DefaultPort/-port, SteamPort1/-steamport1, and SteamPort2/-steamport2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does the game now zoom out further?

 

If you can't zoom out at all try changing the zoom option to no and then back to yes, that works with me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As far as I know, zoom has not been changed.

 

I've had the zoom issue for as far as I can remember, last year I figured out that everytime I launch the game I have to turn off the zoom and then back on for it to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

As far as I know, zoom has not been changed.

 

I've had the zoom issue for as far as I can remember, last year I figured out that everytime I launch the game I have to turn off the zoom and then back on for it to work.

 

 

Aye, that may be a bug. That's not what I'm talking about or what Tommy asked about, though...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

As far as I know, zoom has not been changed.

 

I've had the zoom issue for as far as I can remember, last year I figured out that everytime I launch the game I have to turn off the zoom and then back on for it to work.

 

I remember EnigmaGrey saying that this happens when PZ decides your hardware isn't compatible with Zoom/Shaders. I have that issue too. I have a low (By today's high standards) end PC and I figure it might be an issue with Intel HD Graphics as I know for a fact they tend to have problems with Java games more often then not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I remember EnigmaGrey saying that this happens when PZ decides your hardware isn't compatible with Zoom/Shaders. I have that issue too. I have a low (By today's high standards) end PC and I figure it might be an issue with Intel HD Graphics as I know for a fact they tend to have problems with Java games more often then not.

 

Understandable to an extent I suppose... But if I can actively switch the zoom to "On" status and have it work in-game, then doesn't that imply my hardware is compatible? It would be nice to not have to switch this off and back on every time I play.

 

On a related note, I've noticed that before I reset the zoom feature, my game is much brighter than what I'm assuming is intended. I can walk into dark houses and see everything; it's just a dark blue. When I reset my zoom feature and then reload my game or rejoin a server (without closing the client), the lighting becomes much darker (i.e. can't see at all in a dark house). Anybody have an idea what that's all about?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a reasonable video card in my PC and have the same problem with having to switch on or click yes in the zoom option. Funny thing is if I were to set auto zoom it would work fine, but otherwise I have to set it each time I start the game. At least it's easier now with using the controller to operate the menu since I play with a gamepad. I don't see a reason why that could be true (video card isn't good enough so it shuts it off) all things considered.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erm, stupid question maybe, but where do Lua errors go to now?

I just had the game close on me with the red box popping up, but nothing in console.txt.

 

Exceptions should still go into console.txt.  I think some exceptions that cause the game to return to the main menu simply print the name of the exception without a full strack trace.

I have a reasonable video card in my PC and have the same problem with having to switch on or click yes in the zoom option. Funny thing is if I were to set auto zoom it would work fine, but otherwise I have to set it each time I start the game. At least it's easier now with using the controller to operate the menu since I play with a gamepad. I don't see a reason why that could be true (video card isn't good enough so it shuts it off) all things considered.

 

This bug drives me up the wall.  I've never seen it happen and can't see a way it would happen.  I've added a few more debug messages when testing and setting up the zoom stuff so hopefully I'll get a clue why it happens to some people.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I;ve noticed a bug in the menu of the game... when I play in a resolution of 1024x768 I have to double click my savegames' title because the "continue" "load" "delete" buttons don't work and they overlap the picture of the savegame... Ill get a screenshot soon.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
3 3